Com cuidar el formigó quan arriba el fred


Si quan arriba la tardor i l'hivern et prepares amb roba d'abric, els materials de construcció no poden ser menys. Aquí t'expliquem com cuidar el formigó quan arriba el fred.


com cuidar el formigó

Temporada de baixes temperatures, com cuidar el formigó

Des de Materials Mullerat et volem donar una sèrie de consells perquè aquest producte tan característic del sector de la construcció t'aguanti i et duri molt més.

Si et trobes en una zona freda, segurament, ja saps com cuidar el ciment sota aquestes condicions, però per a aquells que resideixin en llocs amb termòmetres normalment alts, molt atents.


com cuidar el formigó

Quines conseqüències té formigonar amb temps fred

Primer de tot, és important conèixer com funciona el formigó i per a poder aconseguir totes les seves propietats, cal hidratar el ciment amb aigua, donant lloc a una reacció química.

Aquesta aigua ha de trobar-se en estat líquid i no sòlid, per tant, és un factor a tenir en compte a l'hora de barrejar els ingredients. Si no complim aquest pas és probable que quedi afectada la seva resistència.

Hem de tenir en compte que temperatures més baixes de 5 graus ja pot afectar aquesta reacció química.

com cuidar el formigó

Quan podrem col·locar formigó si fa fred

Hi ha diversos factors que hem de tenir en compte per a procedir a formigonar durant l'hivern:

-          Temperatura del motlle, en el moment d'abocar el formigó, no sigui inferior a 5°.

-          Temperatura dels elements sobre els quals s'aboca ha de ser superior als 0 °C.

-          Si es prevee que les temperatures vagin a baixar de 0° durant les següents 48 hores.

Encara que hem vist que és millor no col·locar-ho quan baixi el termòmetre, coneguem com evitar les conseqüències de posar formigó si fa molt fred.

Què més hem de saber

Com l'aigua congelada pot ser el principal enemic, una bona opció és usar fluidificantes, permetent treballar bé la mescla malgrat les condicions.

Si vols conèixer una mica més sobre aquest material i altres durant les èpoques més fredes de l'any, no t'oblidis de venir a visitar el nostre magatzem.